For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Vacker, väluppfostrad islänning

translated
31582 Nienburg, Germany
remove_red_eye 0025
people 1
78 135,60 krOBO
6.900,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

Icelandic horse

Show 73 ads from 7 360,60 kr
chevron_right
Age (years) 13
Height (cm) 140
Type Pony / Small Horse
Color Pinto
Discipline Leisure
Other charactics
  • Stands for the farrier
  • incl. horse passport
  • Halter broken
  • No eczema
  • Loads well
  • Four-gaited
Vacker, väluppfostrad islänning - Plats: 27246 Borstel
Eftersom Aki (Frakki vom Steinbuckel), född 2011, tyvärr inte passar in i flocken med 4 äldre damer, letar vi efter ett nytt hem för honom efter en kort tid med ett tungt hjärta. Aki är en riktig skatt att hantera, alltid vänlig, artig, respektfull och mycket människoorienterad, han kommer när han kallas och njuter av varje bit av uppmärksamhet till fullo. Han är också helt exemplarisk när det gäller hovslagare, veterinär, trailerkörning etc.
Aki adopterades ganska "mindre välriden", han har förmodligen främst ridits av barn och tonåringar på fältet med de tidigare ägarna (dvs. han är inte välgymnastiserad och inte särskilt muskulös). Sedan han kom tillbaka i träning har han gjort stora framsteg mycket snabbt och det skulle vara viktigt att träningen fortsätter, eftersom han har god potential enligt sin tränare. Man kan se att han i grunden kan mycket inom dressyren (skänkelvikningar, bak- och framdelsvändningar etc.) och alltid strävar efter att göra allt bra och korrekt. Hans styrka är helt klart tölten, som han alltid erbjuder på eget initiativ (även till oerfarna ryttare) och som är riktigt härlig att rida, liksom skritten. Traven kan och galoppen bör tränas ytterligare.
Han rids för närvarande huvudsakligen här i arenan (gymnastik, balans etc.) och går ut på åkattraktioner ensam eller i grupp. Han verkar veta allt i terrängen och är alltid väluppfostrad. På egen hand behöver han dock fortfarande lite säkerhet från ryttaren. Även om han inte är liten (+-1,40) är han ganska smal och därför inte en viktbärare (upp till max. 70 kg, helst mindre).
Inga dåliga vanor som att bocka, montera, gå igenom etc. och inga sjukdomar, eksem eller liknande.
Han går barfota utan problem, har naturligtvis avmaskats och vaccinerats regelbundet och har nyligen undersökts av en osteopat. Aki är en riktigt trevlig fritids- och/eller familjehäst för avslappnade ridturer och arenaarbete. Han passar också perfekt för nybörjare med gångarter samt för nybörjare och barn (han var med den tidigare ägaren), även om det skulle vara önskvärt att han åtföljs av en tränare med lektioner eller ridning så att han kommer i det skick han kan vara i. Så han är en allround fantastisk och riktigt vacker liten kille i sin bästa tid, som binder lätt och intensivt med sin ägare och som du kan ha mycket kul med, men som, som sagt, fortfarande behöver vidareutbildning. Det skulle vara fantastiskt om han kunde gå till en annan valack eller åtminstone yngre hästar; han är inte riktigt nöjd med de gamla damerna, som bara vill ha lugn och ro, och de är inte nöjda med honom, vilket är anledningen till att det sorgliga beslutet fattades till förmån för hästen, även om han redan har blivit mycket förtjust i honom på grund av hans charm trots hans ganska korta tid. To the seller's offerlaunch
tTranslated
Pedigree
Smari fra Hvoli
As fra Armoti
Gnott fra Violdal
Sar fra Bakkakoti
Bot fra Holum
Robi fra Mula
Ypra fra Vididal
Gulla vom Steinbuckel
Excalibur von Myrarbar
Snör vom Steinbuckel
Kolskeggur fra Asmundarstödum
Sterna fra Nymindegab
Reginn von Grenzland
Bilka vom Steinbuckel

Pferdemarketing OstFlag DEKerstin Rehbehn

31582 Nienburg, Germany

mood Satisfaction: Excellent
open_in_new www.pfe... Show
edit_calendar Seller (commercial) since 2022
KR
1 year with us
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 228929
update
Published: 9/17/2024
Recently online
people 1 user is watching this item
remove_red_eye 0025
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: