For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Stübben Easy Controll 14cm D-ring bit

translated
53894 Mechernich, Germany
remove_red_eye 0024
people 1
513,63 krOBO
45,00 €
Model

Stübben Easy Control
Show 5 ads from 228,28 kr
chevron_right

Condition Used - Like New
Date of purchase 2023
Shipping Possible
Rate now:
Stübben Easy Controll 14cm D-ring bit - Till salu som ny Stübben Easy Control D-Ring bit i 14 cm. Jag testade det bara för att min häst gillar att ligga på bettet då och då och blir extremt stark. Eftersom vi har hittat en annan lösning säljs det nu. Bettet blir till en stång när man trycker för hårt, men är som ett vanligt dubbelledat bett när man lätt/normalt lutar sig på det. Bifogat finns beskrivningen från Stübben själv:

Stübben STEELtec Easy Control D-ring träns 14 mm

Till punkt och pricka

Tillverkare: Stübben STEELtec

Material: Rostfritt stål

Sidodel: D-ring

Munstycke: dubbelt trasigt

Hårdhet:

Bitens tjocklek: 14 mm

Storlek: 14cm

Betena från Stübben STEELtec är utvalda med största omsorg och tillverkade av de bästa materialen. Idag vill vi presentera Stübben STEELtec Easy Control D-ring tränsbett 14 mm | 85x60 mm | 14 cm från Stübben STEELtec-sortimentet mer detaljerat:

Stübben STEELtec Easy Control D-ring tränsbett 14 mm | 85x60 mm | 14 cm är tillverkat av rostfritt stål och har D-formade ringar som mittstycke. Munstycket på detta bett är dubbelt brutet. Bettet har en storlek på 14 centimeter. Munstyckets storlek på 14 centimeter är lämplig för varmblodiga hästar.

Bitens tjocklek

Bettet är 14 mm tjockt, mätt på den tjockaste punkten i området för hästens läppar. Det är därför mer av ett medeltjockt munstycke.

Som jämförelse kan nämnas att standardtjockleken för ett normalt varmblod är mellan 16 och 18 mm. För ponnyer är detta värde närmare 10 till 14 mm. Mycket stora varmblod, kallblod och shirehästar kräver vanligtvis lite tjockare än 18 mm. En tjocklek på 12 mm är vanligtvis lämplig för en ponny.

När du väljer bettets tjocklek och storlek ska du vara uppmärksam på de anatomiska egenskaperna i hästens mun. Du kan använda dina fingrar för att testa hur mycket utrymme det finns mellan tungan och gommen.

Material i bettet

Rostfritt stål

Det vanligaste materialet för bits är rostfritt stål. Rostfritt stål finns i olika sammansättningar och består av stål och olika metaller. Stål är å andra sidan järn som har blandats med kol.

För att få rostfritt stål blandas stålet med olika metaller för att bilda olika legeringar. Den vanligaste legeringen för rostfria stålbitar består av stål, krom och nickel.

Information om tillverkaren

Munstycke

dubbel trasig

Det dubbelledade munstycket är ett av de mest populära munstyckena på marknaden. Detta munstycke har två leder, är format mer mot munnen och är något lösare i hästens mun. Detta bett utövar tryck på tungan, bommarna och hörnen av munnen. Försiktighet med smala underkäkar! Lederna kan trycka på stängerna om underkäken är smal. Jämfört med ett bett med en led utövar detta bett mer tryck på tungan.

Sidostycke

D-ring

Det här bettets egenskaper gör det idealiskt för unga hästar som fortfarande är lite oerfarna. Sidostyckenas form och vikt ger ett lugnt och bekvämt läge i munnen. De D-formade ringarnas form ger ett optimalt stöd i sidled. Den stora ringen underlättar en god och stadig kontroll av tyglarna. De större ringarna ger lite mer hävstångseffekt på nosryggen.
tTranslated
PayPal logo accepted.
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

EileenFlag DE

53894 Mechernich, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2022
Profile picture Eileen
2 years with us
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 227106
update
Last update: 8/23/2024
Recently online
people 1 user is watching this item
remove_red_eye 0024
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: