For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Sommer Limex dressyrsadel 17,5 tum

translated
5171kk Kaatsheuvel, Netherlands
remove_red_eye 0007
7 994,35 krOBO
700,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

Sommer Dressage Saddle chevron_right Limex

Shipping Possible
Rate now:
Sommer Limex dressyrsadel 17,5 tum - Så gott som ny, i gott skick och vacker dressyrsadel av det tyska märket Theo Sommer. Mycket välkänt A-varumärke i Tyskland bland toppryttare, bland andra.

Välskött, medelbrett träd men oändligt justerbar i pressen från trädstorlek 27 till 38. Endast 2 år använd av tidigare ägare på grund av hästens död. Jag har bara provat den på men tyvärr är den alldeles för lång för min Friesian med mycket kort rygg.

Mycket fin sadel med en djup sits utan att känna sig instängd. Sadeln är väldigt mjuk. Härliga knäveck för en bra benposition. För både nybörjare och avancerade dressyrryttare.

Sadel med justerbart och rörligt träd, passar även för högre mankhöjd. Det mest ideala med den här sadeln är att den kan justeras. Ett unikt system som gör att sadeln kan växa med din häst.

Sadeln säljs med sadelöverdrag. Om så önskas kan stigbyglar, stigläder och gjord tas över.

De specifika egenskaperna hos en Sommer-sadel är:

FLEXUS SADELBOCK
Denna termoplastiska sadelgjord är i kammaren försedd med ett multijusterbart huvudjärn, som alltid är justerbart i kammarens bredd. Den har utvecklats speciellt av företaget Sommer. Idealisk för unga hästar som fortfarande utvecklas, till exempel. Även när du köper en ny häst behöver din välbekanta sadel inte bytas ut utan kan enkelt justeras av en erkänd sadelmakare som är bekant med Sommer. Trädet är inte ett stelt föremål mellan dig och din häst, utan det är också diagonalt flexibelt. Du är mer ett med din häst, dina hjälper når fram bättre.

SÄTTEN
Bekväm och mjuk. Sätet kan variera från djupt, halvdjupt till platt, beroende på typ och användning. Främjar en korrekt och säker sits i sadelns djupaste punkt.

DEN FELAKTIGA
Olika utformningar, beroende på sadeltyp, säkerställer en korrekt och stabil benposition. Främjar en korrekt sittställning och ger en bekväm och säker känsla.

STOTEN
Fixerande ojämnheter ger sadeln en stabil position och säkerställer korrekt tryckfördelning.

KUDDORNA
Breda kuddar med gott om avstånd (± 4 fingrar) garanterar utmärkt positionering och tryckfördelning på hästens rygg. Dynorna öppnar sig något framtill för att ge axlarna frihet.

Kuddarnas fyllning är tillverkad av konstgjord ull. Dess fördelar är:
. Lång fiber för jämn fyllning
. Permanent fjädrande
. Absorberar praktiskt taget ingen fukt
. Mattar och klumpar sig inte (som naturull)
. På grund av de ovannämnda egenskaperna krävs minimalt med påfyllning.

MATERIAL
Företaget Sommer använder endast läder av bästa kvalitet, främst ko- och kalvläder, som produceras naturligt och miljövänligt. Stigbygelkrokarna som är monterade på trädet är - för din säkerhet ? tillverkade av det bästa tillgängliga materialet.

HANTVERKSSKICKLIGHET
Din sadel byggs av högt kvalificerade sadelmakare som med noggrannhet och känsla för detaljer gör varje sadel till ett mästerverk av högsta klass.
tTranslated
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 231108
update
Last update: a week ago
Recently online
remove_red_eye 0007
historyRecently Viewed: