For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Snygg, oanvänd valack med lovande stamtavla

translated
5163 Mattsee, Austria
remove_red_eye 0037
113 375,00 krOBO
10.000,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Gelding
Breed

German Sport Horse

Show 49 ads from 34 012,50 kr
chevron_right
Age (years) 4
Height (cm) 170
Type Warmblood
Color Gray
Discipline
  • Leisure
  • Jumping
  • Eventing
Other charactics Broken-in
Snygg, oanvänd valack med lovande stamtavla - Av privata skäl skulle jag tyvärr vilja dela med mig av min nuvarande 4-åriga valack Darius W igen. Jag longerade honom endast och köpte honom rå direkt från uppfödaren i december 2023, arbetade/desensibiliserade honom först från marken och började försiktigt vänja in honom från januari 2024. Sedan dess har han bott i en grupp valacker i ett öppet stall, där han har fått en lägre rangordning. Han är skodd med järnskor framtill och syntetskor baktill. Han var senast hos tandläkaren 20.02.1924, har avmaskats regelbundet och utfodras kontinuerligt med mineralfoder. Darius har en mycket bra skritt, riktig men inte hypermobil trav och en fantastisk, marktäckande galopp. Hans gångarter är bekväma att sitta. Vid löshoppning visar han sig vara kapabel och med potential för sport på hög nivå. Naturligtvis testar han sina gränser ibland, i enlighet med sin ålder, men hittills har han aldrig blivit ond eller okontrollerbar. Han är alltid vänlig och öppenhjärtig. Han kan dubbelaktivering, dubbel longering, fri hoppning, hoppning över hinder i hand/longering (vatten, diken, hopp upp/ner, piggy backs, barrel jumps etc.), några delar av en trailbana (bro, däck etc.) och tycker uppenbarligen om det. Jag red honom tidigt i terräng (detta var mitt första fokus), vilket han kan både på egen hand och i sällskap, och han har redan konfronterats med vilt, kor, mjölkbilar, olika jordbruksmaskiner, hundar etc. som ett resultat av detta. Jag har först nyligen börjat arbeta under sadel i ridhuset, där han kan ridas mycket bra för hand, men fortfarande är ganska grön bakom öronen. Hittills har vi bara hoppat över en liten trädstam när vi ridit ut, och han vet också hur man rider i vatten. Han har ännu inte hoppat under sadel i manegen. Hittills har han ständigt gjort cavaletti-arbete på lunglinjen en gång i veckan.
Jag skulle vilja se honom i snälla händer med erfarenhet av unga hästar.
Hittills har jag främst ridit honom (170 lång, väger cirka 65 kg), en vän till mig har också tagit ut honom på egen hand och han låter min 1-åriga dotter sitta på ryggen. Så han har aldrig bockat av någon, aldrig ridit eller något liknande.
Av hänsyn till hans uteslutande goda erfarenheter under sadeln och för att hålla ridturismen borta är en provtur endast möjlig om det finns en seriös avsikt att köpa och jag har fått en inblick i hur ryttaren rider (t.ex. videor etc.).
Han fördes till mig direkt från uppfödaren i en liten hästtransportör (liten lastbil), där det förmodligen inte fanns några problem. Han går villigt in i en 2-hästs trailer, men han har uppenbarligen fortfarande stress när han kör (svettas, darrar). Så du bör vara medveten om att trailerkörning fortfarande kräver rutin och självförtroende.
Han har nyligen drabbats av akut hornhinneinflammation. En veterinärrapport finns tillgänglig. Annars lider han inte av några sjukdomar som jag känner till.
Liten försäljningsundersökning från november 2023 finns tillgänglig.
AKU kan naturligtvis utföras när som helst med den veterinär du litar på.
För ytterligare information eller videor, vänligen kontakta mig (på grund av tillgänglighet via telefon, använd whats app för tillfället).
Darius arbetas regelbundet på ett sätt som är lämpligt för unga hästar och fortsätter att tränas försiktigt. Vi lastar honom varje vecka för träningsändamål och för att bygga upp hans förtroende för trailerkörning.
tTranslated
Pedigree
Desirao xx
Acatenango xx
Desidera xx
Surumu xx
Aggravate xx
Shaadi xx
Diasprina xx
Pia
Corallo
Pilla
Corrado I
B-Loretta
Pik Boy
Jasmin
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 230339
update
Published: 10/4/2024
Recently online
remove_red_eye 0037
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: