For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Nytt drömhem sökes för islandshäststo (8 år)

translated
3043 Uettligen, Switzerland
remove_red_eye 0262
58 338,48 krOBO
CHF 5'000.00
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Gender Mare
Breed

Icelandic horse

Show 67 ads from 7 369,38 kr
chevron_right
Age (years) 8
Height (cm) 139
Type Pony / Small Horse
Color Black
Other charactics
  • Broken-in
  • Barefoot
  • No eczema
  • Reliable for trail riding
  • Home more important than price
Nytt drömhem sökes för islandshäststo (8 år) - Det är med tungt hjärta vi söker ett nytt hem till vårt sto Gjola.

Gjola är 8 år gammal, växte upp på Island och exporterades till Tyskland när hon var ca 5 år gammal. Vi hittade henne hos återförsäljaren och blev omedelbart förälskade i henne på grund av hennes nyfikna och människoorienterade natur.

Under de senaste 2 åren har vi arbetat mycket med henne, varit ute och ridit, promenerat, ridit med handhäst. Hon kan allt. Men det har också visat sig att hon snabbt blir uttråkad och då utvecklar hon en egen vilja. Gjola är mycket intelligent. Det är just det som gör henne så utmanande att arbeta med. Hon vill ha och behöver full uppmärksamhet från sin vårdare, som med kärleksfull konsekvens visar henne att det är roligt att arbeta med människor.
Därför ser vi henne för närvarande mer som en slags projekthäst för en person med erfarenhet av hästar, inte som en nybörjar- eller barnponny.
När man väl har vunnit hennes förtroende och respekt ser vi henne dock som en fantastisk partner. Hon är helt orädd, särskilt på fältet, och att lämna gården ensam är inte ens ett problem.
Tyvärr kan vi inte göra henne rättvisa och skulle vilja ha någon som tycker om att arbeta med denna fantastiska häst varje dag.

När det gäller gångarter är Gjola för närvarande 3-gångare på grund av sin träning. Båda föräldrarna hade bra tölt, så detta kommer förmodligen att visa sig med ytterligare träning. Vi har dock inte arbetat med detta för tillfället.
Hon har en bra framåtbjudning med en fin skritt, en bekväm trav och en exceptionell galopp.

I flocken är Gjola mest att hitta i mitten. Hon tenderar att hålla sig för sig själv till en början, men hittar sedan sin plats. Hon kommer bra överens med ston, valacker och åsnor. Hon känner också hundar (inte hennes favoritpartners, men de accepteras), kor, katter och gäss. Traktorer stressar henne inte heller, eftersom hon för närvarande bor på en gård.

Hon har gått barfota ända sedan vi fick henne och hennes hovkvalitet har alltid varit bra. Hon rids med hovstövlar fram. Hittills har hon inte visat några tecken på eksem. När hon byter päls kliar hon sig lite vid svansroten. Hon har aldrig haft några sår. På sommaren sprutas hon regelbundet eller bär en flugmatta. Hon behöver också konsekvent en flugmask på sommaren eftersom hennes huvud är känsligt.
Gjola är vaccinerad mot stelkramp och influensa. Hennes tänder behandlas en gång om året, den senaste osteopatiska behandlingen var i april i år.

Vi letar efter det perfekta hemmet för Gjola, där hon kan utvecklas och förverkliga sin fulla potential. Vi är ledsna för att vi inte kan ge henne det. Hon säljs därför just nu till ett mycket attraktivt pris. Gjola är nu i vidare träning för att arbeta med de nuvarande svårigheterna. Priset kommer att öka med ytterligare träning. I allmänhet sätter vi dock plats före pris.

Om du vill veta mer eller lära känna Gjola är du välkommen att höra av dig. Vi ger dig gärna mer information vid ett personligt möte. Ett besök är möjligt när som helst.
tTranslated

PaulineFlag CH

3043 Uettligen, Switzerland

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 6/2/2024
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 222405
update
Published: 6/6/2024
Recently online
remove_red_eye 0262
library_bookslisted in: