For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Isländsk valack akut

translated
1180 Wien, Austria
remove_red_eye 0448
people 5
Free
Gender Gelding
Breed

Icelandic horse

Show 71 ads from 7 390,37 kr
chevron_right
Age (years) 22
Height (cm) 133
Type Pony / Small Horse
Color Black
Isländsk valack akut - Hallå!

22 år gammal, 1,33m isi vallack med copd söker omgående en plats att bo på, så snart han är tillbaka på medicinering och kan ridas.

Han är ett nödfall, värmen i år och de mindre än idealiska förhållandena där han har hållits har kommit till honom i några veckor, men nu har mina omständigheter plötsligt förändrats och jag är rädd att jag snart inte ens kommer att ha råd att betala veterinäravgifterna, och han behöver akut veterinärbehandling. han får för närvarande bara slemlösande medel och pulmonella antispasmodika, men bör nu ges kortison etc. på sommaren.

han har copd och hödjupsallergi och har svårt att klara av värmen. vi bytte stall för drygt 3 år sedan, han var symptomfri och frisk i 1,5 år men så småningom började han få problem igen och jag tror inte att han kan bli gammal här utan att lida, särskilt som jag inte längre har ekonomiska medel eller något stöd. som vanligt i import-isi är myggen också ett problem för honom och han har lidit av skavsår sedan förra sommaren.

han står för närvarande i en liten "flock pojkar" i ett öppet stall och får vått hö samt små "stödpulver" etc. för sommaren. 2/3 av året klarar han sig utan att hosta och pumpa, men under fösningssäsongen, som nu på sommaren, kämpar han på.
reksi har varit oskodd i trekvarts år. länge stod han i en box på natten, men det fungerar bara om han och alla runt omkring honom inte har någon halmströbädd - vi skulle föredra ett öppet stall eller bete 24/7!

i ungefär två år har jag bara arbetat honom på marken på grund av tidsbrist och hans lungor, men med rätt behandling sa en veterinär i höstas att han fortfarande kunde vara ridbar. han kan arbete på marken, i fält (ensam eller tillsammans, då älskar han att tävla) men gör också regelbundet klassisk gymnastik i arenan (även om han definitivt är lite av en gym grouch). han är en 5 gångartshäst, men jag har bara någonsin ridit honom i 3 eller ibland 4 gångarter.

han älskar också barn, mina kusiners och grannars barn (3-13 år) har lärt sig hantera hästar och ridit med honom i flera år. han är alltid ett lamm med barn (även om han ibland är en bilderboksponnyhingst), medan han gillar att leka wannabe-teenie med erfarna ryttare:)
tyvärr gillar han inte bilar och traktorer, eller något annat som låter mycket, men det är inget stort problem. när vi är ute och rider eller på gården undviker han fordonet några meter och får mycket beröm, sedan är det ett minne blott :) jag brukar gå av när traktorer passerar nära ändå, han känner sig helt enkelt mer bekväm då!
i övrigt är hovslagare, veterinär etc inga problem, han stod också i en blandad besättning i 3,5 år, vilket också fungerade, även om han gillar att hålla lite koll på "sina" ston:)

jag är desperat och ville aldrig att det skulle komma till detta, men mitt liv har förändrats så plötsligt och det är inte längre möjligt, jag skulle vara tacksam för alla tips och råd!
hela hans "inventarium" av sadel etc. följer naturligtvis med honom!

skriv gärna till mig om ni har några frågor jag hoppas att jag har berättat det viktigaste för er!

tack redan nu,

mia och reksi
tTranslated

MiaFlag AT

1180 Wien, Austria

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 7/23/2024
M
speed5 users are already watching this item!
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 225280
update
Published: 7/24/2024
Recently online
people 5 users are watching this item
remove_red_eye 0448
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: