For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

HBS Dressyrsadel medium Johanna 2 18 tum brun

translated
88364 Wolfegg, Germany
remove_red_eye 0054
18 175,20 krOBO
1.600,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Model

HBS Dressage Saddle

Colour  Brown
Condition Used - Very Good
Date of purchase 2020
Your rating
HBS Dressyrsadel medium Johanna 2 18 tum brun - Med tungt hjärta säljer jag min HBS dressyrsadel 18 tum halvdjup, dubblerad, kalvskinn. Sadeln är i mycket gott skick förutom under sadelklaffen, se bild. Nypriset var 2995,- Euro fakturan är fortfarande tillgänglig.
Alltid anpassningsbar!
Avtagbara knärullar små och stora tillgängliga

Konventionella sadlar med gaffelplattor tillåter inte tillräcklig rörelse i axelområdet. Dessutom är kotorna anpassade till en specifik träning och muskulatur och kan endast ändras i begränsad omfattning. Om kotplattorna är asymmetriskt anpassade till en häst eftersom den har olika trapeziusmuskler, kan dessa muskler inte förändras alls på grund av förändringar i träning, hovkorrigering etc., eftersom den anpassade kotplattan inte tillåter detta.

Sadelträden hos över 90 % av hästarna är "standardsadelträd", med korta ryggar, smal eller nästan obefintlig manke, sluttande ryggar, långa ryggar, ensidigt musklade ryggar, olika axelkaraktärer...

Vad är det som är annorlunda?
HBS-sadeln har ingen fast sadelgjord, utan är oberoende på båda sidor och kan när som helst anpassas till axlarna. Frihet för axlarna. Dessutom finns det stålfjädrar som öppnas oberoende av varandra. Ett nyutvecklat stoppningssystem gör att ryttarens vikt kan fördelas jämnt över hela sadelns kontaktyta.
Det innebär att sadeln formar sig efter hästens alla rörelser.
Ojämn muskelutveckling utjämnas således av sadeln i rätt ögonblick utan att tillståndet fixeras. Det innebär att musklerna kan byggas upp igen utan att sadeln ständigt behöver justeras. Även förändringar i hästens vikt på grund av sjukdom/sommar/vinter spelar inte längre någon roll för sadelns passform!
Samtidigt tar sittytan hänsyn till de anatomiska tryckpunkterna i ryttarens bäcken. Det innebär att varje ryttare lätt kan sitta exakt lodrätt.
Den här sadeln fungerar på nästan alla hästars ryggar
Särskilt för unghästar skapar detta idealiska förutsättningar för att bygga upp starka muskler redan från början, vilket de behöver för att följa med sin ryttare smärtfritt till de högre klasserna inom ridsporten.
HBS-sadeln gör det möjligt att balansera ryttaren utan att begränsa hästens rörelsefrihet. Den kan nu böja ryggen och uppnå en ny nivå av axelfrihet, oavsett träningsnivå, ridstil, ras eller hästtyp. Detta innebär att alla sportaktiviteter kan tillgodoses individuellt.
Särskilt hoppryttare kommer att uppskatta det faktum att hela ryttarens vikt inte överförs till hästens skuldergördel via bukplattan under landningsfasen, utan i stället utnyttjar ett flexibelt kuddsystem som försiktigt överför kraften till trapeziusmusklerna.
Hoppryttarnas smärta vid landningen tillhör nu det förflutna.
tTranslated
PayPal logo accepted.
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

AnnettFlag DE

88364 Wolfegg, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 2021
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 222399
update
Last update: 6/8/2024
Recently online
remove_red_eye 0054
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: