For<br>Horses
For
Horses
For<br>Riders
For
Riders
Horses<br>For Sale
Horses
For Sale
Stable &<br>Pasture
Stable &
Pasture
Equine<br>Services
Equine
Services

Mylers Toklat bit (MB 04) 15,2cm - oanvänd

translated
59348 Lüdinghausen, Germany
remove_red_eye 0063
1 009,04 krOBO
89,00 €
View price now
As a BillyRider family member favorite you see every price!
Size 15cm
Condition New
Shipping Possible
Rate now:
Mylers Toklat bit (MB 04) 15,2cm - oanvänd - Jag publicerar texten från tillverkaren här för att förklara verkningsmekanismen lite:
Myler nivå 2-bitar utövar mindre tryck på tungan på grund av sin design och erbjuder lite mer tungfrihet, men i jämförelse med nivå 1-bitar utövar de mer tryck på stängerna. Nivå 2-bett fungerar utan att klämma.
De är särskilt utformade för mer avancerade hästar och ryttare som rider långsamt med mer tryck på skänklarna och mindre tryck på tungan.
Varning: för tidigt och starkt tryck på skänklarna kan leda till blåmärken och skador.

Munstycke:
Munstycket MB 04, nivå 2, rullar nedåt på tungan och bommarna. Det är en utmärkt övergång från nivå 1- till nivå 2-bitar.
Det är lämpligt för många olika hästar: oerfarna hästar, redan utbildade hästar som rids med Myler-bett för första gången eller som bett för hästar som har haft ett längre uppehåll från ridningen.

Jämfört med MS 02-munstycket (nivå 1) har MS 04 en liten port och erbjuder därför en liten frihet för tungan, men utövar tryck på skänklarna och läpparna. Böjningen i sidostängerna på munstycket innebär att munstycket roterar på tungan när tyglarna tas och vilar på stängerna och läpparna utan att klämma eller klämma dem. Samtidigt skapar munstyckets kurva mer utrymme för tungan under bettet.
Munstycket är dubbelledat och har en bred manschett med en integrerad rulle (liknande en Billy Allen). Denna manschett med rulle verkar på tungans mitt och rullar neråt på den. De två sidorna av munstycket rör sig oberoende av varandra, vilket gör att ryttaren kan lyfta ena sidan av bettet bort från tungan och mot munstycket. På så sätt kan hästens ena sida isoleras och en axel lyftas.
Manschetten med rulle fördelar tygeltrycket på ett mer skonsamt sätt än ett traditionellt dubbelledat munstycke.
När tryck läggs på båda tyglarna utnyttjas samspelet mellan klämning, begränsning och belönande lättnad; nötknäppareffekten elimineras praktiskt taget på grund av bettets utformning.
Rollern är särskilt användbar för att lugna hästar med rastlösa munnar.

Kindstycke:
Bettets eggbutt-ringar verkar direkt när tyglarna tas upp, det identiska trycket på tyglarna överförs till hästens mun. Signalen är tydligare än med ett löst bett med O-ring och olivhuvuddesignen undviker stress på tungan. Den raka sidan av olivhuvudringen kan inte dras genom hästens mun och klämmer därför inte.

Text från tillverkaren.
tTranslated
PayPal logo accepted.
Frakt via DHL (+3,90 ) eller upphämtning
tTranslated
ecoI avoid plastic as much as possible when shipping my items and prefer to ship in a climate-friendly way

PferdefreundinFlag DE

59348 Lüdinghausen, Germany

mood No ratings yet
edit_calendar Active since 7/1/2024
Profile picture Pferdefreundin
library_booksYou might also like
center_focus_strongShow ads near mechevron_right
shareShare ad
Share on Facebook Share on WhatsApp email
checklist_rtlBillyRiderAD-ID: 224055
update
Last update: 7/1/2024
Recently online
remove_red_eye 0063
library_bookslisted in:
historyRecently Viewed: